Boktips!

image

Titel: Långt ifrån liten.

Författare: Ingrid Olsson

Kategori: Typ sant

Ålder: 10-11 år

Handling: Efter sommarlovet ska Linnea börja högstadiet. Hon blir alldeles pirrig när hon tänker på det. Men efter ett besök på högstadiet känner sig Linnea liten och töntig. Tjejerna i klassen börjar spana på killarna på högstadiet och bästisen Vanessa blir ihop med Tor i sexan. Linnea vill inte följa med på deras knäppa grejer; hänga i centrum eller skolka. Samtidigt vill hon inte förlora sin bästis. Hur ska hon göra?

Den är bra för att: man känner igen sig lite, det händer på riktigt.

Betyg: 4/5

 

 

 

image

 

Titel: Kan man älska Misja?

Författare: Inger Frimansson

Kategori: Djur

Ålder: 9-10

Handling: MIsja, den vita skimmeln som brukar sparkas ibland, blir allt konstigare och argare. När en tjej kastas av är det svårt att förstå och förlåta Misja. Kan man ens ha henne på en ridskola? Vem vill sköta och rida en sådan som sparkas och slår bakut? Om Frossan ändå hade sin Konakompis Bojan att prata med…

Den är bra för att: den handlar om djur fast med lite blandning av annat!!!

Betyg: 3/5

 

 

 

image

 

Titel: Little Darlings

Författare: Jacqueline Wilson

Kategori: Typ sant

Ålder: 11-13 år

Handling: Sunset lever ett liv i lyx med sin modellmamma och rockstjärnepappa. Men vad hjälper det när man inte passar in, inte har några vänner och ens föräldrar bara bråkar? Destiny bor i en sliten förort med sin trippelarbetande mamma vars högsta dröm är att Destiny en dag ska träffa sin pappa-den stora rockstjärnan. När Sunset och Destiny till slut möts finner de något de saknat i hela sitt liv.

Den är bra för att: den beskriver en väldigt svår situation bra. Plus att det händer väldigt mycket.

Betyg: 5/5

 

image

Av: Ida Norman och Isa Höglund 5A

Lämna en kommentar